Високотехнологичен робот спретна номер на заместник-ректора на университета проф. д-р Сотир

...
Високотехнологичен робот спретна номер на заместник-ректора на университета проф. д-р Сотир
Коментари Харесай

Студентите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ вече учат в нова IT лаборатория

Високотехнологичен робот спретна номер на заместник-ректора на университета проф. доктор Сотир Сотиров

Студентите от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ към този момент имат разполагаем още една модерна IT лаборатория на територията на кампуса. Тя е построена със средства на софтуерната компания Strypes, която си партнира с висшето учебно заведение през последните две години.

Лабораторията се намира в постройката на Техническия лицей, в непосредствена непосредственост до лабораториите на центъра за върхови достижения „ Уните “. Там преподаватели и студенти работят и с роботите на университета.

Кирил Георгиев от Strypes благодари на зам.-ректора проф. Сотир Сотиров за отличното партньорство и заяви, че във компанията към този момент работят сегашни и дипломирани студенти от Факултета по механически науки.

Ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Магдалена Миткова сервира признателност към IT компанията от името на цялата академична общественост.

Вижте ВИДЕО от откриването:



Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева и зам.-областният шеф Пламен Янев. Той пожела на студентите да употребяват лабораторията по най-хубавия метод и поздрави представителите на висшето учебно заведение за ползотворните връзки с бизнеса.

В новата оборудвана зала към този момент учат бъдещите компютърни експерти на Бургас.

По време на демонстрациите, високотехнологичен робот спретна номер на заместник-ректора на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров - проф. доктор Сотир Сотиров. Хитрецът се строполи на земята, симулирайки щета. Всъщност роботът направи това шоу, с цел да покаже, че може да се изправя самичък.

Вижте ВИДЕОТО тук:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР